Briller A-Z

Acetat: Hvad er acetat?

Acetat er et naturligt og allergivenligt materiale, som vi anvender i udarbejdelsen af læsebriller. Materialet kaldes plastikkens kaviar og er meget populært, da det giver muligheder for at skabe nogle karakteristiske briller med dybe farver og flotte designs.

De fleste læsebriller og solbriller med styrke i vores sortiment er produceret i acetat. Vi vil faktisk gå så langt som at kalde det vores signatur briller, da det blandt andet var de stilede briller i det lækre materiale, der for alvor fik os i gang med ambitionen om at hæve standarden for læsebriller i Danmark.

Billige læsebriller: Hvor kan jeg købe billige læsebriller?

Læsebriller kan efterhånden købes mange steder. En stor del af brillerne handles på tankstationer, apoteker og supermarkeder. Desværre er der ofte en sammenhæng mellem pris og kvalitet, hvilket i særdeleshed opleves i butikker, der ikke ligefrem er specialiserede indenfor denne branche.

Vi har en brændende ambition om at hæve kvaliteten markant, ved at lave en digital forretning med speciale inden for læsebriller, i et håb om at du både kan se godt og se godt ud - uden at det behøver at være dyrt.

Bredde læsebriller: Hvorfor skal man købe bredde læsebriller?

Mennesker er forskellige og derfor kommer vores hoveder og ansigter også i mange forskellige faconer. Det stiller selvfølgelig krav til at brillerne også er forskellige. Udover at stort set alle briller i vores sortiment er udstyret med flexstænger, så de tilpasser sig hovedets størrelse, har vi designet nogle modeller, der er ekstra brede. 

Hvis du er i tvivl om hvilke briller der passer dit hovedform eller din personlige stil kan du prøve vores guide.

Briller med eller uden næsepuder?

Briller med næsepuder kan tilpasses mere. Det giver en masse fleksibilitet i vinkel, bredde og højde. Det er nemmere at opnå et perfekt fit med dem.

Brudstyrke: Hvad er brudstyrke?

Brudstyrke er et udtryk for brilleglasset evne til at modstå hverdagens ridser og skrammer. Brudstyrken varierer alt efter hvilken type brilleglas, der er anvendt og kan øges markant ved at hærde brilleglasset.

Cellulose acetat: Hvad er cellulose acetat?

Læs også om acetat. Materialet anvendes i en række af vores briller, da det er et fantastisk materiale at designe briller i. Materialet er naturligt og allergivenligt og giver mulighed for nogle fede designs med dybe farvekontraster og flotte strukturer.

Enkeltstyrkeglas: Hvad er enkeltstyrkeglas?

Enkeltstyrkeglas er glas hvor der er samme styrke i hele glasset. Der er tale om enkeltstyrkeglas i alle de briller vi har i sortimentet. Denne type briller bærer også navnet færdigbriller, da de, som navnet angiver, er producerede forud for købet.

Filt Etui: Hvad er et filt etui?

Et brilleetui bruges til at opbevare briller i. Når du køber dine briller hos os medfølger et gratis filt etui pr. brille i forsendelsen, hvad enten du køber læsebriller eller solbriller med styrke.

Fit: Hvordan vælger jeg det rigtige fit?

Det er selvfølge vigtig at brillerne sidder præcis som de skal. Hvis du er i tvivl har vi lavet en lille guide til hvordan du selv kan vurdere det:

  • Pupillerne skal sidde i nærheden af midten af brilleglasset.
  • Øjenbrynene skal ikke sidde indenfor brilleglassene
  • Brillerne skal ikke falde ned på næsetippen.
  • Når du smiler skal kinderne ikke flytte brillerne op.

Flexstænger: Hvad er flexstænger?

Flexstænger er fleksible brillestænger, der tilpasser sig hovedets størrelse. Dette gør det langt mere behageligt at have brillerne på og øger chancen for at du kan passe brillerne.

Fri retur: Kan jeg købe læsebriller med fri retur?

Fri retur giver dig mulighed for at prøve brillerne derhjemme. Se om de er noget for dig og matcher dit ansigt og personlige stil. Helt konkret betyder det, at når du køber briller hos os har du mulighed for at frit at returnere dem, hvis de, mod forventning, ikke lige er sagen. Der er nemlig vedlagt en returseddel i kassen, som du blot påføre pakken inden du sender den retur. Dette gør beslutningen om at købe læsebriller og solbriller med styrke på nettet nemmere.

Guide til køb af briller

Det kan være svært at købe briller online, da man gerne vil sikre at de både passer og klæder én. Derfor har vi lavet en styleguide, der hurtigt giver et overblik over hvilke briller, der passer dit hovedstørrelse og personlige i stil. Det tager kun et minut at bruge guiden. Du kan prøve vores styleguide her

Hvad er det bedste læsebrille mærke?

Luxreaders tilbyder en bred vifte af læsebriller. Vi har mange former og designs, så du kan finde det perfekte par briller. Tjek vores webshop, og prøv vores Virtual Try-on for at se, om parret passer dig.

Hvad er glassene i læsebriller lavet af?

Glassene er produceret af omhyggeligt udvalgte plastmaterialer. Stellet kan dog komme i forskellige former og materialer. Hos Luxreaders er vores stel lavet af cellulose acetat.

Hvad er læsebriller?

Læsebriller forbedrer evnen til at læse noget tæt på, f.eks. En bog eller en avis. Hvis du har svært ved at læse din bog eller se, har du muligvis brug for læsebriller.

Hvem opfandt læsebrillen?

Den første person, der rent faktisk diskuterede muligheden for at hjælpe med at korrigere synet, var den arabiske astronom Ibn al-Heitam, som skrev om det i sin undersøgelse imellem det 10. og 11. århundrede. Imidlertid var det først i det 13. århundrede, at munkene oversatte Ibn al-Heitam arbejde til latin og omsatte Ibns ideer ved at udjævne krystaller, som derefter tjente som linser, især til ældre munke, hvis syn blev værre, da de blev aldrende. Disse krystaller begyndte at blive kaldt ”sten til læsning” og de måtte holdes håndholdt foran teksten.

Hvilke læsebriller passer til mit ansigt?

Når du skal vælge form og figur til dine nye briller, er det ideelt at overveje, hvilken ansigtsform du har.
Gør din skærm til et virtuelt spejl og find de perfekte briller til dit ansigt og din personlige stil med vores virtuelle Try-on.

Hvilken styrke skal jeg bruge i mine læsebriller?

Vi har lavet en vejledende synstest, så du kan finde ud af hvilken styrke du skal bruge, når du køber læsebriller. Tag testen og find ud af hvilken styrke der passer dig bedst.

For at få et retvisende resultat, bør du sidde 40 cm væk fra computerskærmen - det er tættere på end du tror.

Hvordan finder jeg de bedste læsebriller?

Vælg en brille, der har omhyggeligt udvalgte materialer. Derudover bør brillen have lette glas, som gør oplevelsen let og behagelig. Dette er en absolut nødvendighed, når det kommer til læsebriller, da du typisk tager dem af og på mange gange dagligt, hvilket stiller krav til kvalitet.

Hvorfor skal man bruge læsebriller?

Læsebriller er der for at hjælpe dig, men de kan ikke ændre strukturen i dit øje i. Den eneste grund til, at du måske føler det, er fordi du bliver så vant til at øjet slapper af med læsebriller, at når du tager dem af bruger du flere kræfter på at stille skarpt, hvilket for nogle kan føles markant.

Hvornår skal jeg bruge læsebriller?

Forskning viser at du de første 40 år af de liv, mister lige så meget af dit fokuspunkt, som du gør imellem 40-50-årsalderen.

Vil du være helt sikker, så tag et kig på vores tjekliste nedenunder:
· Avisen holdes længere væk for at man kan læse den
· En brændende fornemmelse i øjet
· Hovedpine og smerter i øjnene
· Øget øjentræthed
· Brug for mere læselys
· Genstande bliver sløret

Kan jeg bruge læsebriller i stedet for en briller fra optikeren?

Briller fra optikeren er designet til at hjælpe et specifikt synsproblem og til fuld tid, mens læsebriller er med til at tydeliggøre bestemte afstande, som du måske har problemer med at se tydeligt.

Kan læsebriller reducere hovedpine?

Ja! Læsebriller reducerer træthed og hovedpine for mennesker, der har brug for læsebriller. De er gavnlige for dine øjne, og du vil føle forskellen såfremt du har brug for det!

Kan læsebriller kun bruges til at læse med?

Læsebriller er primært til at læse enten en bog, på din telefon, tablet eller på computeren.

Kan man bære læsebriller hele tiden?

Ja! Læsebriller kan bruges på alle tidspunkter. Så længe dine øjne er behaget. Læsebriller kan hjælpe dig med presbyopi, som er det aldersrelaterede tab af evnen til at fokusere, f.eks. meddelelser på en smartphone eller tablet eller ord i en bog.

Kan man købe læsebriller online?

Det har aldrig været lettere at købe læsebriller online . Vælg din stel og din styrke - så vil dine briller være på vej!

Kan man se TV med læsebriller?

Nej. Læsebriller hjælper ikke, hvis du har problemer med at se tv. Læsebriller bruges til ting som læsning, hvor du ser på noget på nært hold. Du sidder for langt væk fra skærmen, når du ser tv, til at læsebriller har en effekt. Hvis du synes at TV'et er sløret, kan det være nødvendigt at bruge minusbriller, fordi det kan være et tegn på nærsynethed.

Langsynethed?

Langsynethed er en synsfejl, hvor du kan se objekter, der er langt fra dig tydeligt, men jo tættere objektet er, desto mere uklart vil det ses.

Letvægtsglas: Hvad er letvægtsglas?

Letvægtsglas er, som ordet angivet, lette glas. Tidligere var letvægtsglas tykkere end almindelige brilleglas, men i dag har moderne produktionsteknologier gjort at de ofte er tyndere. Glasset har den åbenlyse fordel at de er lette og dermed ekstra komfortable at bære. En anden fordel ved letvægtsglas er at de har en høj brudsikkerhed og ikke splintrer. 

Glassene ridset lettere end mineralglas, men er der tale om hærdede letvægtsglas opnår de cirka 80% af mineralglas’ brudstryke.

Læsebriller eller skærmbriller?

Læsebriller og skærmbriller er to forskellige ting.

En læsebrille er beregnet til læsning i eksempelvis aviser, bøger eller lignende, hvor en skærmbrille anvendes foran en computerskærm og skal hjælpe med at tilpasse læseafstanden til den pågældende skærm.

Læsebriller med blue light beskyttelse?

Hvis du både ønsker at være i stand til at læse hvad der er på din telefon eller tablet, og ikke blive udsat for blåt lys. Kan du anskaffe dig læsebriller med blue light i glassene. Dine øjne vil være beskyttet mod farerne ved overeksponering for blåt lys og få fordelene ved læsebriller. Vi tilbyder et stort udvalg af blue light briller.

Minus styrke: Hvornår skal jeg bruge minus briller?

Minus briller er produceret til nærsynede. Jo højere tal desto mere styrke er der i brillerne, hvilket vil sige at briller med minusstyrke -3.0 har højere styrke i brilleglasset end briller med minusstyrke -2.0.

Jo højere styrke du har i brilleglasset desto mere kurver glasset. Dette har en betydning ift. hvilket stel du kan vælge, men dette har vores erfarne optikere vurderet forud for produktionen af de færdige briller.

Nærsynethed: Hvad betyder nærsynethed?

Nærsynethed betyder, som  at du kan se genstande, som er lige foran dig helt tydeligt. Jo længere væk genstanden er, desto mere uskarp vil den se ud til at være. Det opleves lidt som når man indstiller linsen på et kamera.

Plus eller minus briller?

Et minustegn på dine briller betyder, at du er nærsynet og glasset hjælper dig med at flytte objekter nærmere samt øge tilpasningen.
Et plustegn betyder, at du er langsynet og hjælper dig med at flytte genstande længere væk samt reducere tilpasningen.

Runde læsebriller: Hvorfor skal man købe runde læsebriller?

Holger har vidst det længe! De runde læsebriller har været moderne i årevis og er kommet for at blive. Vi sørger for altid at have et varieret udvalg af runde briller, så der er lidt for enhver smag. Både når det kommer til farver og materialer.

Smalle læsebriller: Hvorfor skal man købe smalle læsebriller?

Alle mennesker er forskellige. Derfor kommer vores hoveder og ansigter naturligvis i forskellige størrelser, hvilket naturligvis stiller forskellige krav til brillerne. Udover at alle briller i sortimentet er udstyret med flexstænger, så de tilpasser sig hovedets størrelse har vi udviklet nogle smalle briller. Du kan se en oversigt over alle de smalle briller ved at tage vores styleguide, hvor vi assistere med at finde de briller, der passer til dit ansigtsform og personlige stil.

Skader læsebriller dit syn?

Du ser sandsynligvis ikke så godt som med den rigtige styrke, men den forkerte styrke vil bestemt ikke skade dine øjne på nogen måde.

Skildpadde: Hvad er skildpadde læsebriller?

Skildpadde, turtle eller tortoise briller. Kært barn har mange navne. Vores turtle kollektion er blandt de mest populære briller i sortimentet, da der er tale om en alsidig og stilfuld klassiker, der kan styles til alle lejligheder til både kvinder og mænd.

Kollektionen af turtle læsebriller kommer i flere forskellige nuancer. Vi har både light turtle og dark turtle, der begge er flotte i farverne og dybe i mønstrene, men fremstår meget forskellige.

Vores turtle læsebriller rammer også trenden for retro briller, hvor de lettere runde briller især er populære blandt de kvinder og mænd, der søger nogle vintage inspirerede læsebriller i høj kvalitet.

Skærmbriller: Hvad er skærmbriller?

Skærmbriller er en betegnelse for briller, der er udviklet til at give de bedste arbejdsforhold, når du arbejder foran skærmen. Brillerne er nøje afmålt i forhold til afstanden til skærmen, hvilket adskiller dem fra almindelige briller, kontaktlinser og læsebriller, der derfor ikke fungerer optimalt til skærmbrug.

Mange anvender dog almindelige læsebriller, når de sidder foran computerskærmen, men selvom de kan afhjælpe udfordringen med at læse hvad der står på skærmen, kan de ikke kategoriseres som rigtige skærmbriller.

Solbriller med styrke: Hvad er solbriller med styrke?

Solbriller med styrke fungerer som helt almindelige læsebriller - blot med tonet glas. De er guld værd, når du er på ferie i solen og gerne vil læse en god bog eller se hvad der står på menukortet. 

Det er ikke alle der kender til løsningen, hvor det almindelige brilleglas er tonet og UV-beskyttende, så derfor ser man mange med to briller i håret. Hvis du møder én af dem på din vej, så spred endelig budskabet.

Sådan!

Følelsen når du afhenter brillerne i postkassen, i den lokale pakkeshop eller får dem leveret i døren. Du har nemlig endelig fundet en leverandør af læsebriller, der ser flotte ud, føles rigtige at have på og ikke koster en bondegård. Brillerne fra tankstationen er fortid og selv det med småt står skarpere end nogensinde.Tankbriller

Udtryk for grimme og billige læsebriller, der er producerede i billige materialer og typisk handles på en tankstation eller i supermarkeder. Købet er som regel impulsivt selvom det indtræder flere år efter at forbrugeren burde have erhvervet sig et par ordentlige læsebriller.

Man bilder sig ind at der er tale om midlertidige briller, men inden man ser sig om har man set kikset ud i årevis. 7 år

Estimat på hvor mange år der går fra at behovet for læsebriller opstår, til at mænd får taget sig sammen og købt et par læsebriller. Mellemtiden går med en manglende erkendelse af problemet, brug af teleskoparme samt lån af hustruens briller. For nogle bliver den hurtige løsning fra tanken mere permanent end planlagt. Det vil vi rigtig gerne lave om på. Derfor arbejder vi på at nedbryde de barrierer, der er for at foretage købet og har ambitioner om at kunne foretage en synstest digitalt og give mulighed for at prøve brillerne virtuelt.