Minusbriller

Minusbriller

Minusbriller er lavet til nærsynede, der har svært ved at se skarpt på lang afstand. Vores minusbriller er lavet fra styrke -2 til -1 og egner sig dermed til let nærsynethed. Det kan nemt gå hen at blive en irritation i hverdagen hvis man har problemer med at fokusere på lang afstand. Derudover kan det også være irriterende at skulle gå rundt med et par halv-grimme minusbriller fra apoteket. Derfor er det vigtigt at få et par minusbriller der komplimentere både dit syn og din stil.

At være nærsynet betyder faktisk at dit øje er for langt i forhold til din optiske styrke. Det har den effekt at ens syn bliver sløret på afstand men skarpt på kort afstand. Myopi, som det hedder på fagsprog, er helt normalt og nogle mener at når vi når til år 2050 så vil 50% af jordens befolkning være nærsynet og en stor del af dem vil have bruge for minusbriller. I mange vestlige lande er omkring hver femte barn nærsynet men i forhold til andre steder i verden, er det meget lave tal. I nogle asiatiske lande er det op mod 80-90% af børn der er nærsynet.

Myopi bliver typisk allerede set når børn har problemer med at se tavlen. Det er dog mange der har myopi i mindre grad og derfor ikke lægger mærke til det før de bliver ældre. Disse mennesker er typisk dem som går og kniber øjnene sammen for at se skarpere. Resultatet af at gå og knibe øjnene sammen kan være hovedpine og muskelsmerter i nakke og skuldre, som kan forebygges med minusbriller.

Men alle de statistiker ændrer jo ikke på at det er hamrende irriterende at få ondt i hovedet fordi man ikke har de rigtige briller. Derfor foreslår vi hos Luxreaders at du bestiller et sæt minusbriller med den styrke som du antager at være korrekt og hvis de så viser sig at være forkerte, så kan du gratis returnere dem. På den måde kan du prøve dig frem og finde de briller der passer dig bedst!

Hvis du ikke er typen der går ret meget op i mode eller du bare er i tvivl om hvilke briller der passer til din stil kan du hoppe ind og prøve vores Styleguide. Når du så har fundet de briller der passer dig bedst så prøv dem på i vores virtuelle Try-on. Det er et digitalt prøverum hvor du kan se dig selv brillerne på før du bestiller dem. 

Hvis du er klikket forkert og du i stedet for nærsynet er langsynet, så hop over og gennemse vores udvalg af læsebriller!

Læs mere

Læs mindre

We can't find products matching the selection.